Way2Go! LAB

Er is nog meer! Want we snappen dat het echt niet voor iedereen simpel is om zomaar te kiezen voor alternatieve vervoerswijzen. Daarom willen we ouders en kinderen graag zo goed mogelijk helpen. Goedopweg heeft daarom in samenwering met Springlab en basisschoolkinderen een spel bedacht dat het leuker maakt om naar school te lopen of fietsen: Monster Rebellion!

De app Monster Rebellion daagt ouders en kinderen uit om vaker op de fiets of te voet naar school te komen. In de app is er is een virtuele omgeving over de schoollocatie heen gelegd, waar kinderen clues kunnen verzamelen. Deze clues komen van monsters die kattenkwaad hebben uitgehaald. Als de kinderen deze clues samen oplossen wordt de omgeving rond de school veiliger! En worden kinderen uitgedaagd om een andere route naar school te lopen. Zo hebben kinderen een positieve invloed op het gedrag van ouders. Ook maakt het spel kinderen sneller streetwise: ze nemen lopend en fietsend deel aan het verkeer en leren daardoor al vroeg verkeerssituaties in te schatten. Dat draagt bij aan de verkeersveiligheid rond scholen. Lopen en fietsen is bovendien leuker, gezelliger én gezonder.

Kortom, veel pluspunten! Er wordt op dit moment gekeken of en hoe de app doorontwikkeld kan worden waarbij het aan alle veiligheidseisen voldoet.

 

Bekijk hier het filmpje over Monster Rebellion.

logow2g-rood-def