Way2Go!

Omdat je een schouderklopje verdient

Way2Go! is nieuw en anders. We willen met zijn allen dat de straten rond onze scholen veilig zijn. We willen ook graag dat onze kinderen leren hoe ze zich slim door het verkeer bewegen. En we willen niet met z’n allen elke ochtend en avond in de file staan.

Daar zijn oplossingen voor, maar dat vraagt wel iets van je. Een verandering, een omslag in je ochtendroutine bijvoorbeeld. Probeer jij om het anders te doen, breng jij je kinderen lopend of fietsend naar school? En ben je bereid om daarna bijvoorbeeld met de E-bike door te gaan naar je werk? Of ga jij met je werkgever het gesprek aan over flexibele werktijden of een thuiswerkdag? Dan zeggen wij: Way2Go!

Resultaten 2016-2018

In 2016, 2017 en 2018 bezochten we in totaal 79 scholen! Veel leerlingen en ouders pasten hun reisgedrag aan. Bekijk hier de behaalde resultaten.

Way2Go! bestaat uit 3 deelprojecten

Het Way2Go! Verkeersslang spel voor basisscholen.

De Way2Go! Papa & Mama proef: de ouders van schoolgaande kinderen vragen we vervoersalternatieven uit te proberen of op een ander tijdstip naar hun werk te reizen.

Way2Go! LAB: er wordt een gaaf en innovatief product ontwikkeld dat fietsen en lopen nóg leuker maakt.

Way2Go! is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkgevers in de regio (‘de U15’) samen aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

 

logow2g-rood-def