Het verkeersslang spel

Een week lang spelen met de hele school!

Honderden kinderen op basisscholen in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein doen weer mee aan het Way2Go! Verkeersslang spel. Het duurt één week en in die week dagen we alle kinderen en ouders uit om zo vaak mogelijk op een ándere manier dan met de auto naar school te komen… Kan jij je kinderen lopend of fietsend naar school brengen? Dan zeggen wij: Way2Go!

Feestelijk van start

De Actieweek wordt op de meeste basisscholen geopend met een feestelijke fiets- en schoenversierwedstrijd. Welke leerling komt met de coolst versierde fiets of schoenen naar school? Vergeet dus niet om vóór de Way2Go! Actieweek samen met je kind zijn of haar fiets of schoenen zo leuk mogelijk te versieren! Tijdens de Actieweek besteden leerkrachten op een leuke manier extra aandacht aan verkeer en vervoer.

Hoe werkt het?

Elke ochtend geven de kinderen op het digibord in de klas aan hoe ze naar school zijn gekomen en krijgen ze een sticker. Er zijn 5 verschillende stickers, voor elke vervoerswijze een andere. Het doel is om zoveel mogelijk loop- en fietsstickers te verzamelen.

Hiervoor krijgen kinderen een sticker:

  • Lopen
  • Fietsen
  • Met de bus, trein of tram
  • Door te carpoolen

Zoals je ziet worden ook kinderen die met het OV komen of carpoolen beloond!

PS Kun je écht alleen met de auto komen? Parkeer dan op een veilige afstand van school en loop samen het laatste stukje. Dan krijgt je kind een sticker voor ‘lopen’.

De kinderen plakken hun sticker op de klassensticker en deze wordt elke dag op het grote Way2Go! Verkeersslang spandoek geplakt. Aan het einde van de week kun je aan het aantal klassenstickers zien of het doel behaald is. Gelukt? Dan is het tijd voor een feestje en krijgen de kinderen een beloninkje!